Polgármesteri köszöntő

kardos-robert              Kedves látogatónk!

Nagy örömmel köszöntöm településünk honlapján.
Köszönöm, hogy megtisztel bennünket figyelmével és érdeklődésével. Engedje meg, hogy nagyon röviden bemutathassam községünket.

Bodorfa a Somló hegytől 5km-nyire délre, a Bakony és Balaton-felvidék közvetlen szomszédságában, erdőkkel övezett szép környezetben elhelyezkedő, közel 120 fős kistelepülés.

Községünk az itt élő emberek szorgalmának köszönhetően egy szépen karbantartott, rendezett, nyugodt, tiszta környezetű és tiszta levegőjű település. Egyetlen, hosszú utcánkat nem zavarja áthaladó forgalom zaja, mert zsáktelepülés lévén a főút kettő kilométerrel arrébb fekszik. A település infrastruktúrája méreteihez képest nagyon jó, hiszen az alapvetőnek számító ivóvíz és villanyhálózaton kívül rendelkezünk vezetékes gázzal, széles sávú internet lefedettséggel, a közelmúltban pedig szennyvízelvezető csatornahálózatunk kiépítése is megtörtént. Közlekedésünk a közeli Sümeg (13km) és Ajka (25km) felé sűrű autóbuszjáratokkal van biztosítva, óvodásainkat és kisiskolásainkat falugondnoki szolgálat szállítja az intézmény és az otthonuk között. Kis lélekszámunk ellenére orvosi rendelés és vegyesbolt is működik nálunk.

E néhány sort nyugodt lakókörnyezetre és egymást segítő, összetartó faluközösségre vágyó kedves érdeklődőknek szántam, de találhatnak érdekességeket településünkön a kirándulni szándékozók is. Bodorfára látogatva megismerkedhetnek helytörténeti és kézműves értékeinkkel, pl. a Koplaló csárda máig álló épületével, ahol annak idején Savanyó Jóska is tanyázott, vagy a népi fafaragás hagyományaival melyről egy gazdag kiállítási anyag tekinthető meg a bodorfai fafaragó műhelyben. Tekintettel arra, hogy máig élő és ápolt hagyományról van szó, a bátrabbak akár ki is próbálhatják ügyességüket, tudásukat, illetve a műhely igény esetén kézműves bemutatóknak is helyszínt tud biztosítani. Hosszabb időre lepihenő utazók felkereshetik szabadtéri közösségi pihenőhelyünket, ahol kemence, fedett kiülők, tűzrakóhelyek, és szép, nyugodt környezet várja azokat, akik szívesen töltenének hosszabb időt a településen. A helyszín alkalmas (kb 50 személyig) osztálytalálkozók, szabadtéri családi rendezvények, illetve egyéb közösségi rendezvények lebonyolítására, előzetes egyeztetéssel. A környék természeti szépségekben, és élővilágban gazdag, a települést körülvevő erdőkben és réteken a gomba, medvehagyma, és sokféle vadon termő gyógynövény megtalálható, a közigazgatási területen vadásztársaság is működik.

A helybeli lakosok bizalma alapján 2010. október 3.-a óta lehetek a község polgármestere, jelenleg második ciklusomat töltöm. Képviselőtársaimmal együtt egy hagyományait megőrző és tisztelő, fejlődő és élhető település megteremtésén dolgozunk. Különös figyelmet fordítunk környezeti, valamint történelmi értékeink megóvására, és a helyi hagyományok ápolására.

 

Jöjjön el hozzánk személyesen is, nézzen körül nálunk! Szeretettel várjuk községünkbe!

 

Üdvözlettel:  Kardos Róbert

polgármester